Wie ben ik?

Ik ben Bart Sprenkels, een 22 jaar oude student aan de Universiteit Twente. In Januari 2020 ben ik succesvol afgestudeerd en heb ik mijn Bachelor Creative Technology afgerond. In September 2020 ben ik aan mijn master Interaction Technology begonnen.

Mijn studententijd is meer dan alleen studeren. Ik zie de tijd en vrijheid als een mogelijkheid om mijzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen op meerdere fronten. Dit klink natuurlijk heel afgezaagd, maar ik ben altijd wel met projectjes bezig die mijn vaardigheden aanscherpen.

Tijdens mijn afstudeeropdracht heb ik veel geleerd over eenzaamheid. Eenzaamheid onder ouderen, maar ook onder jongeren en andere bevolkingsgroepen. Dit probleem heeft mijn hart gebroken en is een thema waarvan ik zeker weet dat het gedurende mijn leven in de voorgrond zal blijven. Ik heb me tijdens het afstuderen bij Ecare sterk gemaakt tegen eenzaamheid voor ouderen en dat project is beloond met een 9. Ik ga hier zeker op door in de toekomst.

Mijn werk bij Novel-T

Naast mijn studie werk ik 8 uur per week bij Novel-T als bemiddelaar. Bedrijven uit Twente en omstreken trekken bij ons aan de bel als ze hulp nodig hebben met kennis. Stel een bedrijf wil innoveren maar heeft zelf de kennis niet in huis, dan komen ze bij Novel-T SMART. Wij gaan dan samen met ze in gesprek en formuleren een kennisvraag. Niet alle vraagstukken worden studentenprojecten, maar de meeste wel.

Met die vraag ga ik dan op pad om binnen de kennisinstelling de juiste vakexpert of student te vinden.

Ik doe dit werk sinds November 2018 en heb al veel geleerd. Het leukste aan het werk vind ik het in contact komen met bedrijven, organisaties en ondernemers uit de regio. Ik zie first hand wat er allemaal gebeurd in Twente en ik ga hier dan ook nooit meer weg.

Mijn eigen websites

Naast het ruilen van mijn uren voor geld, vind ik het ook leuk om te werken aan websites die mogelijk ooit een grote groep mensen gaat bereiken. Ik heb grote doelen en ben op weg, maar het gaat nog niet zoals ik zou willen.

Mijn grootste website is Aquarium Genius, een engelse site waar ik mensen help met het opstarten en onderhouden van hun aquarium.

Ik heb ook nog een website over whiskey en een nederlandse website over huisdieren. Deze websites zijn (om een buzzword te gebruiken) mijn “sidehussle”.