Mijn projecten

Deze pagina probeer ik up to date te houden zodat je een goed beeld kan krijgen van waar ik mee bezig ben. Ik hou van snel schakelen en mijn plannen veranderen regelmatig, dus wil je nou echt weten hoe het ergens mee staat, dan kan je altijd contact me me opnemen.

Aquarium Genius – Website

Mijn grootste project waar ik al het langste mee bezig ben is mijn website over het starten en onderhouden van aquaria. De site heet Aquarium Genius (www.aquariumgenius.com) en gebruik Search Engine Optimization (SEO) om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Ik focus vooral op aquarium planten voor beginners.

De site heeft op 25 augustus 2020 een mijlpaal bereikt, namelijk meer dan 20 duizend weergaven in de afgelopen 30 dagen. Dit is al heel wat, maar mijn doel is om voor het einde van 2021 meer dan 100 duizend mensen per maand te bereiken en te helpen met hun aquarium.

Natuurlijk is het houden van aquaria mijn hobby. Ik heb in januari 2017 mijn eerste aquarium gekocht en ben sindsdien helemaal enthousiast. In maart 2018 begon in Aquarium Genius omdat ik merkte dat er maar weinig duidelijke informatie online stond.

Samen met meerdere schrijvers heb ik al meer dan 100 artikelen geschreven over verschillende onderwerpen. Ik heb in die tijd veel geleerd over het bereiken van mensen op een organische manier (ik betaal niks om die mensen te bereiken want dat doet Google voor me).

Huisdieren Houden – Website

Als je veel schrijft over vissen ben je ze op een gegeven moment zat, en toen ben ik Huisdieren Houden (www.huisdierenhouden.nl) gestart. Dit is een Nederlands-talige website met informatie over verschillende huisdieren.

Momenteel (eind aug 2020) staan er meer dan 50 artikelen op die aan het rijpen zijn voor Google. Het duurt namelijk meer dan 6 maanden voordat een artikel een beetje verkeer begint binnen te slepen.

Over de 100 mensen per maand die nu op die site komen hoef ik nog niet naar huis te schrijven, maar ik heb grootse plannen. Ik wil de grootste huisdieren website van Nederland worden en ik weet dat dat mogelijk is.

IP Pal – Website

IP Pal (www.ippal.nl) is een start-up waar ik sinds halverwegen 2020 deel van uit maak. Het idee is orgineel voortgekomen uit een Industrial Design Engineering master project van Anna Bruijning en Martijn Lam. Ze hebben mij gevraagd om mee te doen omdat ik ervaring heb met het genereren van verkeer naar websites.

IP Pal biedt (o.a.) ondernemende studenten de mogelijkeheid om hun eigen Intellectual Property (IP) strategie voor hun idee of project te ontwikkelen. Er staat al veel informatie online, maar het voelt als eitjes zoeken op een Noorse hoogvlakte: erg verspreidt.

Met IP Pal gaan we de UTChallenge winnen. Dat kan ik nu nog zeggen omdat ik vertrouwen heb in ons idee en de finale nog niet geweest is. We zijn al wel door naar de finale, dus kans maken we zeker! Er moet nog veel gebeuren, maar als IP Pal van de grond komt weet ik zeker dat het heel erg veel studenten gaat helpen.

Studiereis “Breath of Technology”

In de zomervakantie van 2021 ga ik samen met nog 19 studenten van Creative Technology en Interaction Technology op reis naar AustraliĆ« en Nieuw-Zeeland. Iedere deelnemer maakt deel uit van de organisatie van de reis, en ik zit in de commissie genaamd “Case Coordination”.

Samen met nog 4 andere studenten ben ik verantwoordelijk voor het vinden en begeleiden van werkopdrachten voor onze deelnemers. Om de reis te bekostigen en om ervaring op te doen moeten al onze deelnemers voordat we op reis gaan 100 uur werken bij een mooi bedrijf uit de regio.

Dit is een uitdagende commissie, zeker met corona erbij. We hebben veel contact met bedrijven en proberen tot mooie samenwerkingen te komen.

Hier heb ik trouwens echt hulp bij nodig, dus als jij contacten hebt bij een bedrijf uit de regio Twente, neem dan vooral contact met me op.

Art of Tech

Iets wat me al jaren bezig houdt is de regio Twente. Ik werk natuurlijk bij Novel-T en ben geboren en getogen in Enschede, dus ik weet ondertussen wat voor een moois we te bieden hebben. Met Art of Tech willen Clemens Mensink (www.menperium.nl) en ik de samenwerking tussen Twentse bedrijven promoten.

Door het uitwisselen van technische (kunst / design) sculpturen willen we een levendige design community promoten. Dit idee is begonnen in juli 2020 maar ontwikkelt zich snel. We gaan op 1 september een subsidieaanvraag inleveren waarmee we het idee van de grond kunnen tillen.

Over dit project kan ik verder nog niet zo veel zeggen, want momenteel is het beunen en plannen om te kijken of we het idee van de grond kunnen tillen. Tot nu toe is het een enorm leerzame ervaring gebleken.