Hackathon “Hack4Care” Gewonnen in 24 uur


Vrijdag 20 november 2020 begon de 24 uur durende hachathon genaamd Hack4Care. De hackathon werd georganiseerd door Apeldoorn IT, een samenwerking tussen meerdere bedrijven en organisaties. Het idee van een hackathon is dat je een probleemstelling krijgt en daar binnen 24 een oplossing voor verzint. Dit hebben wij gedaan en we hebben zelfs gewonnen.

Samen met Anna Bruijning en Martijn Lam, het team van IP Pal, zijn we aan de slag gegaan om de expertise van wondverpleegkundigen op afstand in te kunnen zetten. Wondverpleegkundigen willen eigenlijk altijd naar de patiënt toe om een goed idee van de wond te krijgen. Ze hebben op locatie toegang tot meer informatie.

Ons idee viel in de smaak bij de jury, dus we hebben gewonnen. Van de 10 teams die mee deden hebben wij de jury kunnen overtuigen. Ik vond het super om mee te doen; toepassen wat je tijdens je studie leert laat zien hoe veel je nou eigenlijk echt kan.

Kijk hier een opname van de prijsuitreiking! De spanning is om te snijden aan het einde.

En natuurlijk de geweldige prijs van 3000 euro die we hiermee hebben gewonnen:

Ons proces

We begonnen rond 9 uur ‘s ochtends met het maken van een grote mindmap. In die mindmap verzamelde we alle informatie over wondverpleging die we konden vinden. We wisten dat we rond 17.00 uur met een wondverpleegkundige konden praten, maar om zinnige vragen te stellen moet je eerst weten waar je het over hebt.

Tijdens het inlezen liepen we tegen steeds meer dingen aan. We kregen een steeds beter beeld van het beroep en langzaam wisten we waar we het met de wondverpleegkundige over wilden hebben. In de mindmap plaatsten we ook informatie van de “state of the art” en verzamelde we potentiële problemen. Het begin is namelijk altijd het achterhalen van het probleem.

Tijdens het inlezen heb ik nog gebeld met Geert Quint die ik heb leren kennen tijdens mijn afstudeeropdracht. Geert is al lang actief binnen de zorg in combinatie met IT. Door het gesprek aan te gaan over dit onderwerp konden we in korte tijd erg veel inzicht krijgen.

Om 5 uur in de middag hebben we met Gerda gebeld, die ons heeft verteld hoe ze precies te werk gaat binnen haar vak. Dit was super interessant en ons gesprek van 20 minuten was bepalend voor onze oplossing. Zonder dit gesprek hadden we het niet gekund.

De laatste stap was het formuleren van een pitch om onze oplossing over te brengen op de jury. Anna heeft in een korte tijd enorm veel werk verzet met het eerste ontwerp van de applicatie en een 3D model van een mogelijke scanner. Voor meer informatie over ons idee verwijs ik je graag naar onze pitch.

Publicaties over Hack4Care

Bart

Ik ben op zoek naar de perfecte combinatie van mensen en techniek.

Recent Posts