Beginnen aan mijn master: Interaction Technology


Het is alweer bijna September, dus we mogen weer aan de slag! De LinkedIn pagina is up-to-date, de vakken zijn gekozen en de introductie week is alweer bijna afgelopen.

Welke 3 vakken ga ik kiezen?

De master is erg vrij want er is maar 1 verplicht vak. De rest van de vakken mag je allemaal zelf indelen en kiezen uit een grote excel lijst. Ik vind het belangrijk dat het totaalplaatje van mijn gekozen vakken min of meer op elkaar aan sluit. Ik wil een technische studie met een focus op mensen, dus dat is waar ik voor ga.

In de eerste module (kwartiel / 10 weken) ga ik volgen: Machine Learning 1, Foundations of Interaction Technology en Philosophy of Technology. Met deze keuzes leer ik de basis van machine learning (waar ik later verder mee kan gaan) en ga ik onderzoeken wat voor een impact “techniek” heeft op ons leven.

1. Machine Learning 1

Het eerste vak heet sinds dit jaar Machine Learning 1. Tot kort hiervoor heette het vak “Basic Machine Learning” maar de naam was te misleidend: het was totaal niet basic. Ik weet dat dit gelijk 1 van de moeilijkste vakken is die ik ga volgen tijdens de master. Het gaat heel veel werk zijn om bij te blijven, maar ik vind het super belangrijk om te weten hoe Machine Learning (ML) werkt.

Ik denk namelijk dat ML 1 een techniek is die je kan beschrijven als een hoge berg, en we zijn nog geen 100 meter geklommen. Er is nog zo veel te leren en er zit veel toekomst in ML. Als ik dit vak haal en mij verdiep in de stof, heb ik zometeen op master niveau kennis van Machine Learning en de toepassingen ervan.

2. Foundations of Interaction Technology

Dit is het enige verplichte vak van de studie. Ik heb me er nog niet in verdiept want er viel toch niks te kiezen. Het vak is even kort besproken tijdens de introductie week en zoals het er nu uit ziet biedt het mij de kans om veel verschillende dingen te proberen. Elke week ging het ergens anders over.

Omdat ik dit vak niet gekozen heb, laat ik me verrassen.

3. Philosophy of Technology

Dit vak is mij aangeraden door een goede vriend die het al gevolgd heeft. Hij was zo enthousiast dat ik uitgezocht heb wat het nou precies inhoudt. Ik ben erachter gekomen dat het echt een filosofie vak is, wat mij normaalgesproken helemaal niet ligt. Ik moet veel taaie stof gaan lezen, maar dat hoort erbij.

Tijdens dit vak ga ik leren over de impact die technologie heeft op de samenleving. Ik ga veel lezen over grote filosofen en verschillende wereldbeelden. Het vak gaat in op de techno-pessimisten en de techno-optimisten. Ik ben erg benieuwd.

De verdere projecten en doelen

Het is op het moment van schrijven bijna september en ik zit een beetje in een dilemma. Ik heb namelijk zo veel projecten die ik ook nog wil doen dat ik nu al weet dat ik het te druk ga krijgen. In het kort wil ik de komende maanden ook bezig met:

 • www.ippal.nl en het winnen van de UTChallenge
 • het schrijven van een eBook voor www.aquariumgenius.com
 • het vinden van werkopdrachten voor de studiereis
 • het uitwerken van een idee genaamd Art of Tech
 • beter en meer gaan werken bij Novel-T

Ik moet keuzes gaan maken, en dat is niet makkelijk. Af en toe moet je gaan bedenken wat je nou echt belangrijk vindt, en daarom heb ik wat doelen opgesteld. Deze wil ik hier ook neerzetten. Dit zijn doelen voor het eerste semester (eigenlijk tot het einde van 2020).

 1. eBook schrijven en promoten op aquariumsite
 2. alle studievakken met een 8 of hoger afronden
 3. Tussen de 15 en 20 werkopdrachten gevonden hebben
 4. UTChallenge winnen
 5. Beter werk leveren bij Novel-T
 6. Beginnen met Art of Tech

Het is lastig om deze doelen op volgorde te zetten, maar bovenstaand lijstje is wat het geworden is. Verder wil ik ook weer gaan basketballen en meer hoorn gaan spelen. Mogelijk moet er ook wat geschrapt gaan worden.

Bart

Ik ben op zoek naar de perfecte combinatie van mensen en techniek.

Recent Posts