Aquarium Genius


Sinds januari 2018 ben ik bezig met het opbouwen van een website over het houden van aquaria. De site heet www.aquariumgenius.com en het is mijn poging om middels Search Engine Optimization zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Gedurende 2 jaar heb ik 100 artikelen geupload. Op het moment van schrijven (eind augustus 2020) krijgt de website 16 duizend organische paginaweergaven per maand.

Ik heb erg veel geleerd over het maken van dit soort websites, en ik heb ook heel erg veel fouten gemaakt. Het grootste deel van de 100 artikelen wordt amper gelezen. Een deel van de geflopte pagina’s is te verklaren, maar bij andere pagina’s is het gissen naar een verklaring. Zo zie je maar weer dat het een onvoorspelbaar algorithme is dat bepaalt welke pagina’s bovenaan komen te staan.

Binnenkort ga ik mijn eerste workshop geven over het opbouwen van een site en het gebruik van SEO om meer mensen te bereiken. Op het moment dat jij dit leest is deze workshop waarschijnlijk al geweest, maar de kans is groot dat ik er meerdere ga organiseren. Stuur me anders even een berichtje via LinkedIn.

Bart

Ik ben op zoek naar de perfecte combinatie van mensen en techniek.

Recent Posts